De kunstenaar
De Schilder Sander Sieuwerts (1982) is geboren en opgegroeid in Zoetermeer, Nederland. Tekenen en later ook schilderen zijn altijd grote hobby's geweest van hem. Na tekenen en kunstgeschiedenis als examenvak gehad te hebben op de middelbare school, is hij zich meer en meer gaan ontwikkelen in het tweedimensionale vlak. Van 2006 tot 2012 was Sander lid van het Kunstenaars Kontakt Wageningen, een contactgroep voor kunstenaars uit Wageningen (Nederland) en omgeving. In 2012 is hij verhuisd de regio Oostjutland, Denemarken.

Het werk
Sanders werk kan opgedeeld worden in drie verschillende stijlen: figuratief (natuurgetrouw), abstract (wat veelal een begrip uitbeeldt of de waarheid zo verdraait dat deze niet meer als dusdanig te herkennen is), of iets wat tussen figuratief en abstract valt, waarbij de waarheid nog wel te herkennen is maar niet meer echt natuurgetrouw is. Het meest wordt er geschilderd met acrylverf op canvas, maar ook andere technieken komen aan bod.
De omgeving een structuur geven, is een belangrijk thema in het werk. Vaak wordt een schilderij dan ook opgedeeld in rechte vlakken, vierkanten of zelfs 'computerpixels'.
3D
3D staat voor 'Dutch - Danish Design'.
Sander met enkele van zijn schilderijen (voorjaar 2013).
De schilder
Het atelier
In 2013 is Sander verhuisd naar het dorpje Gjesing, op de grens van de gemeenten Skanderborg en Odder. Het atelier ligt op dezelfde lokatie en is te bezoeken na afspraak en op aparte open atelier dagen.